24
juni
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Actiepakketten voor de Mercedes-Benz Actros

De nieuwe Actros, die tijdens de Mercedes-Benz TransportShow uitgebreid aan het publiek werd getoond, is nog verder naar eigen wens te configureren. Hiervoor zijn er twee comfort-, twee veiligheids- en twee rendementpakketten af fabriek leverbaar.

Nieuwe Actros

Het vlaggenschip van de Mercedes-Benz truck-line heeft een aantal ingrijpende veranderingen ondergaan. De robuuste V-vormige grille, nieuwe zonnerollo’s, buitenspiegels, windgeleiders en dakspoiler geven de Actros een nog krachtiger uitstraling. Maar niet alleen het uiterlijk van het model is onder handen genomen. Met het oog op het rendement, de veiligheid en het rijcomfort is de standaarduitvoering voorzien van de Mercedes PowerShift versnellingsbak. Dit is de meest recent ontwikkelde automatische versnellingsbak van Mercedes-Benz. Verder is de besturing van de Actros verder geoptimaliseerd waardoor deze minder gevoelig is voor spoorvorming. Voor de aandrijving maakt de nieuwe Actros gebruik van de in de praktijk bewezen BlueTec-motoren, waarbij Euro 5 nu standaard is. Ook het comfortgehalte is verder verhoogd met onder meer een niveauregeling van het bed. Met een aantal praktische elementen, waaronder een grote draaibare scheerspiegel en een gemakkelijk te monteren klaptafel, biedt de Actros cabine niet alleen een ideale werkplek, maar ook een uitstekende leefomgeving.

Aerodynamicapakketten

De nieuwe Mercedes-Benz Actros kan bij de trekker af fabriek worden uitgerust met het Aerodynamicapakket of het Aerodynamica Plus Pakket. Door een verdere verfijning van de luchtweerstand kan onder meer bespaard worden op het brandstofverbruik. Hierdoor neemt het rendement van de truck verder toe. In het Aerodynamicapakket zijn een dakspoiler en zijfenders in cabinekleur opgenomen. Het Aerodynamica Plus Pakket voegt daar nog sideskirts in cabinekleur aan toe.

Veiligheidspakketten

Voor de Actros trekker en bakwagen zijn ook twee gradaties Veiligheidspakketten verkrijgbaar, die bovenop de ruime standaard passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen worden aangeboden. In het Veiligheidspakket voor trekkers zijn onder meer Telligent ESP, Telligent spoorassistent en een chauffeursairbag opgenomen. Voor de bakwagens is het pakket gelijk met uitzondering van het Telligent ESP dat door een Telligent stabilisatieregeling wordt vervangen. In het Top Veiligheidspakket worden beide pakketten voor de trekker of bakwagen uitgebreid met Telligent afstandsregeling, een Voith retarder en Active Brake Assist, een uniek systeem dat alleen Mercedes-Benz kan leveren.

Super Drivers Line Pakketten

Om nog meer aan de individuele wens van de chauffeur te kunnen voldoen, biedt Mercedes-Benz ook twee Super Drivers Line Pakketten aan. Deze dragen bij aan het optimaliseren van het werkcomfort en de fysieke gesteldheid en het welzijn van de chauffeur. In het Super Drivers Line Pakket zijn een dashboard in houtdecor, een op de motortunnel verschuifbare koelbox, een CD-box, ambiënte verlichting, de standkachel en luchthoorns op de cabine opgenomen. In het Super Drivers Line Prestige Pakket worden deze extra’s aangevuld met de nieuwe, onderscheidende, verlichte ster in de grille, een lederen stuurwiel, een zonnerollo voor beide zijruiten en lederen bekleding voor de bestuurders- en bijrijdersstoel. Daarnaast zijn een elektrisch schuifkanteldak, 2-weg luidsprekers, elektrisch bedienbare zonnerollo’s en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening in het pakket opgenomen.