18
mei
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Accuverkoop Hefra is powered by Mercedes-Benz!

Hefra uit Rotterdam heeft recentelijk drie Mercedes-Benz Sprinters en twee Axor trucks in gebruik genomen. Deze vijf bedrijfswagens worden ingezet voor de distributie van het ruime assortiment accu’s. Zowel de Sprinters als de Axor trucks zullen dienst doen voor de nationale en regionale bevoorrading.

Mercedes-Benz Axor 2533

Voor de nationale distributie van nieuwe accu’s, het inzamelen van oude accu’s en het bevoorraden van nevenvestigingen in Leerdam, Wormerveer en Olst heeft Hefra onlangs twee Mercedes-Benz Axor trucks aangeschaft. De Axor trucks van het type 2533 zijn uitgerust met drie assen waarvan de achterse hefbaar is. Verder zijn deze zware bedrijfswagens voorzien van een comfortabele dagcabine, Telligent-schakeling en een grote gesloten laadbak met onderrijbeveiliging. Naar verwachting zullen deze trucks jaarlijks zo’n 80.000 kilometer afleggen.

Sprinter bestelwagens

Naast de twee nieuwe Axor trucks werden ook drie Mercedes-Benz Sprinter gesloten bestelwagens aan het wagenpark toegevoegd. Eén Sprinter is van het type 316 CDI met automatische versnellingsbak en levert vooral kleinere bestellingen af in de regio Rotterdam. De andere twee zijn vijftonners van type 516 CDI met Euro 5 motor. Deze worden ingezet voor zowel regionale als nationale distributie. Ook deze Sprinters zijn geschikt voor de retourladingen van gebruikte accu’s die voor recycling worden meegenomen. De jaarlijkse kilometrage van de Sprinters zal ca. 40.000 bedragen.

Hefra

Sinds de oprichting veertig jaar geleden, is Hefra uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke acculeverancier in de Benelux. Het bedrijf levert alle soorten accu’s en toebehoren voor auto’s, schepen, de industrie en dienstverlening. Door een stijgende vraag naar betaalbare accu’s in het verleden introduceerde Hefra als eerste op grote schaal Koreaanse accu’s op de Nederlandse markt. Hiermee werd het bedrijf zeer succesvol. Door diverse overnames behoort Hefra nu tot een van de grootste onafhankelijke accu-importeurs in Europa met een afzet van meer dan een half miljoen accu’s per jaar. De strategische ligging nabij de Rotterdamse haven maakt een snelle levering mogelijk. Bijzonder is dat Hefra in Nederland als enige zowel importeur als inzamelaar van loodaccu’s is. Dus via het distributiekanaal worden niet alleen nieuwe accu’s geleverd, maar ook oude ingezameld om deze te kunnen recyclen. Hiervoor heeft Hefra een speciale certificering gekregen waardoor klanten er van verzekerd zijn dat aan alle wettelijke verplichtingen wordt voldaan.

Tevreden samenwerking

Met de aanschaf van de nieuwe Sprinters en Axor trucks is het aandeel van Mercedes-Benz in het wagenpark van Hefra bijna 100 procent. De betrouwbaarheid, lange levensduur, de gunstige kilometerkostprijs en de constructieve relatie met Mercedes-Benz dealer Hogenbirk Bedrijfswagens worden door Hefra sterk gewaardeerd. Bovendien zijn ook de chauffeurs bijzonder enthousiast over het comfort van hun voertuigen.