17
oktober
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

Aannemings- en transportbedrijf Arie Hogeboom B.V. is gevestigd in Rijpwetering.

  • Arie Hogeboom B.V. uit Rijpwetering is gespecialiseerd in het kippertransport van allerlei soorten ruwe materialen. Voor dit transport heeft het bedrijf onlangs een Mercedes-Benz Actros 5044 AK aangeschaft bij officieel Mercedes-Benz bedrijfswagendealer L.I.A.M. Deze vijfassige truck is uitermate geschikt voor het zware kipperwerk op moeilijk begaanbare ondergronden. Deze krachtige truck heeft een laadvermogen van ruim dertig ton en is daarnaast ook nog eens zeer wendbaar en comfortabel.

Aannemings- en transportbedrijf Arie Hogeboom B.V. is gevestigd in Rijpwetering. Het bedrijf is in 1964 opgericht door Arie en Corrie Hogeboom en is in 1996 overgenomen door Hans en Anette Bouwmeester, schoonzoon en dochter van Arie en Corrie. Het bedrijf heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in kippertransport en vervoert met name zand, grind, grond, puin en asfalt. Het bedrijf telt momenteel dertig enthousiaste medewerkers.

De allereerste auto die door het bedrijf in gebruik werd genomen was een Bedford die totaal 6 ton mocht laden. Momenteel bestaat het wagenpark van Arie Hogeboom B.V. uit ruim 25 vrachtwagens, waarvan achttien trucks van Mercedes-Benz zijn. De achttiende Mercedes-Benz truck, een Actros 5044 AK 10x8 kipper, is onlangs onder grote belangstelling van het personeel afgeleverd in Rijpwetering. Deze truck mag ruim 30 ton vervoeren. Officieel Mercedes-Benz dealer L.I.A.M. heeft de levering van deze truck verzorgd. Inmiddels staat de aanschaf van nog een nieuwe Actros 5044 AK al weer op de planning voor dit najaar. Al meer dan 35 jaar is L.I.A.M. de betrouwbare mobiliteitspartner voor Arie Hogeboom B.V. Dit tot volle tevredenheid van beide partijen.

De Mercedes-Benz Actros 5044 AK 10x8 is een ideaal voertuig voor zwaar transport op moeilijk begaanbare terreinen. Deze vijfassige truck heeft vier aangedreven assen en drie gestuurde assen. De krachtige 12 liter V6 motor zorgt voor een vermogen van maar liefst 435 pk / 320 KW. Het totaalgewicht bedraagt maximaal 47.000 kg en het bruto laadvermogen 33.700 kg.Deze robuuste vijfasser heeft een extra, luchtgeveerde voorloopas waardoor de lading optimaal wordt verdeeld over alle assen, passend binnen de wettelijke Nederlandse voorschriften. Door de perfecte wendbaarheid en het lage eigen gewicht, kan de truck meer werk verzetten in minder tijd. Doordat de voorloopas hefbaar is, draait deze niet mee wanneer de truck geen lading heeft. Dit beperkt de slijtage aan de banden.

De optioneel gemonteerde is de Telligent-Automaat zorgt voor een optimaal rijcomfort doordat het schakelproces geheel automatisch verloopt. Dit maakt het wegrijden, het file rijden en het manoeuvreren een stuk gemakkelijker. Daarnaast zorgen de goede ergonomie, het overzichtelijke dashboard en de luchtgeveerde stoel voor een hoge mate van comfort voor de chauffeur.