24
september
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Aangescherpte R-Klasse: de eerste, de beste

Voor het modeljaar 2008 heeft de Mercedes-Benz de innovatieve R-Klasse verder aangescherpt. De uiterlijke wijzigingen maken hem nog sportiever en ook op andere fronten maakt de ruimste Mercedes-Benz weer een stap vooruit. Hij is er nu met vijf, zes of zeven zit-plaatsen en het gamma wordt uitgebreid met achterwielaangedreven modellen. Wat de R-Klasse des te interessanter maakt: de basisprijs van € 62.950 en de komst van de extra luxe FIRST EDITION modellen.

De kracht van de R-Klasse zit hem vooral in het feit dat hij als eerste auto in staat is gebleken de voordelen van en sedan, combi, MPV en SUV te combineren. Zodoende creëerde hij een nieuw segment: dat van de Grand Tourer. Voor 2008 wordt het leveringsprogramma uitgebreid met de komst van de R 280 met V6-benzinemotor (170 kW/231 pk). De soepele V6 is standaard gekoppeld aan de 7 G-TRONIC automaat en beschikbaar in combinatie met achterwielaandrijving of 4MATIC. De achterwielaangedreven R 280 is leverbaar vanaf € 62.950.

FIRST EDITION: de eerste, de compleetste

De komst van de modellen met achterwielaandrijving wordt gevierd met het FIRST EDITION pakket. Dit pakket bestaat uit metallic lak, een exterieur chroompakket, PARKTRONIC, COMMAND APS, telefoonvoorbereiding en de rokersuitvoering van het interieur. Het pakket is beschikbaar voor de achterwielaangedreven R 280 en de R 280 CDI in normale of lange uitvoering. De waarde van het FIRST EDITION pakket bedraagt € 7.455, maar de Mercedes-Benz dealer brengt slechts € 2.900 in rekening. En dus is de R 280 FIRST EDITION al leverbaar vanaf € 65.850.