09
juni
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Aangescherpte R-Klasse bereikbaarder dan ooit

Voor het modeljaar 2009 heeft Mercedes-Benz de R-Klasse verder aangescherpt. Enkele uiterlijke wijzigingen maken hem nog herkenbaarder en ook op andere fronten maakt de ruimste Mercedes-Benz weer een stap vooruit. Hij is er met vijf, zes of zeven zitplaatsen en het gamma werd onlangs uitgebreid met achterwielaangedreven modellen. Wat de R-Klasse des te interessanter maakt: de basisprijs van € 67.885 en de komst van het aantrekkelijke GRAND EDITION pakket.

De kracht van de R-Klasse zit hem vooral in het feit dat hij als eerste auto in staat is gebleken de voordelen van een sedan, combi, MPV en SUV te combineren. Zodoende creëerde hij een nieuw segment: dat van de Grand Tourer. Voor 2009 is de grille licht gewijzigd; de lamellen zijn voortaan uitgevoerd in zwart. Een opvallend detail is verder het nieuwe met leder beklede multifunctionele vierspaaks stuurwiel, afgewerkt met chroomelementen. Het stuurwiel met stuurschakeling ziet er niet alleen fraai uit, ook is het bedieningscomfort verbeterd.

PRE-SAFE®, het preventieve beschermingssysteem voor inzittenden, is voortaan standaard op de R-Klasse. Dit systeem is gekopeld aan actieve veiligheidssystemen als ESP® en Brake Assist en is in staat om in een zeer vroegtijdig stadium gevaarlijke situaties te herkennen. De R 280 CDI is voortaan voorzien van 17-inch lichtmetalen velgen, waardoor de CO2-uitstoot van 235 g/km naar 224 g/km daalde. De R 280 CDI is leverbaar vanaf € 69.774.


De R-Klasse wordt voortaan uitgerust met een volledig nieuw, door Mercedes-Benz ontwikkeld telematicasysteem. Dit systeem is nog gemakkelijker te bedienen, werkt snel en is voorzien van tal van handige nieuwe functies. Een hands-free-installatie met Bluetooth-techniek en een Aux-In-aansluiting voor mobiele geluidsapparatuur zoals een iPod zijn ingebouwd. Er kan ook een nieuwe media-interface geleverd worden, waarmee een extern muziekgeheugen aan de elektronica en het bedieningssysteem van de R-Klasse kan worden gekoppeld. Alle audiosystemen zijn voorzien van een kleurendisplay, een dubbele tuner voor een betere radio-ontvangst, snelheidsafhankelijke volumeregeling, een toetsenbord voor het invoeren van telefoonnummers en radiofrequenties als ook een Bluetooth-functie, die de mobiele telefoon draadloos met het hands-free-syteem verbindt.

Het als optie leverbare Harman Kardon® Logic7®-geluidssysteem van de nieuwste generatie laat de inzittenden genieten van volle surround-sound. Met 610 Watt en een digitale signaalprocessor (DSP) zorgt dit systeem voor een unieke luisterervaring. Indien gewenst kan voor de inzittenden achterin ook een nieuw entertainmentsysteem met twee grote 8-inch beeldschermen, een geïntegreerde DVD-speler, twee draadloze hoofdtelefoons en afstandsbediening worden geleverd.


GRAND EDITION

Na de G-Klasse GRAND EDITION (2006) en de onlangs geïntroduceerde CLK-Klasse GRAND EDITION is de R-Klasse nu ook tijdelijk te bestellen met het aantrekkelijke GRAND EDITION pakket. Dit pakket bestaat uit metallic lak naar keuze, PARKTRONIC en het COMAND APS navigatie/infotainmentsysteem . De waarde van het GRAND EDITION pakket bedraagt € 7.081, maar de Mercedes-Benz dealer brengt slechts € 2.999 in rekening, waardoor het klantenvoordeel liefst € 4.083 bedraagt. En dus is de R 280 GRAND EDITION al leverbaar vanaf € 70.884.