11
juni
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

A-ROCK: Mercedes-Benz presenteert Placebo live in concert

Circa drie maanden voor de marktintroductie van de nieuwe A-Klasse start Mercedes-Benz een buitengewone concertreeks in vijf Europese steden. In samenwerking met de Britse alternatieve rockband Placebo organiseert het merk namelijk de A-ROCK-concerten. De kick-off vindt op 22 juni plaats in Parijs. Daarna volgen shows in Rome, Zürich, Hamburg en Madrid. Tickets voor de concerten zijn uitsluitend te winnen via www.mercedes-benz.nl/a-klasse. Er is geen kaartverkoop.

“Bij buitengewone auto’s horen buitengewone communicatiemiddelen. Met zijn zeer emotionele en progressieve design maakt de A-Klasse een einde aan de eentonigheid in het compacte segment. De A-ROCK concertreeks onderstreept deze nieuwe ‘beat’ in mobiliteit op indrukwekkende wijze,” aldus Anders Sundt Jensen, hoofd van de afdeling merkencommunicatie bij Mercedes-Benz Cars in Stuttgart. Jensen vervolgt: “Met Placebo hebben we de ideale partner gevonden. Deze band staat voor creativiteit, passie, dynamiek én een geheel eigen stijl en daarmee is de aansluiting met de nieuwe A-Klasse perfect.”

Placebo: wereldact

Placebo is al jaren zeer succesvol. De groep geldt als een van de beste live-acts ter wereld. De band heeft tot nu toe acht albums uitgebracht; de totale verkoop daarvan bedraagt meer dan 10 miljoen exemplaren. Placebo bestaat 15 jaar en won in die tijd vele prestigieuze awards. De laatste wereldtoernee (Battle for the Sun; 2008-2010) was een doorslaand succes: voor veel van de 143 shows (in 44 landen) waren de tickets snel uitverkocht. In totaal werden voor de wereldtournee 2,5 miljoen kaarten verkocht.

A ROCK: data, locaties en tickes

22 juni: Parijs, Frankrijk
25 juni: Rome, Italië
28 juni: Zürich, Zwitserland
2 juli: Hamburg, Duitsland
5 juli: Madrid, Spanje

Bij elk concert kunnen circa 800 gasten aanwezig zijn. Om in aanmerking te komen voor tickets is er slechts één adres: www.mercedes-benz.nl/a-klasse. Kaarten kunnen worden gewonnen door degenen die zich via deze site hebben aangemeld.