21
juni
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

60 jaar SL op Concours d’Élégance Paleis Het Loo

Mercedes-Benz steelt op het 10e Concours d’Élégance Paleis Het Loo de show met een indrukwekkende reeks SL-modellen. Dé attractie is ‘Nummer 2’, de oudste nog bestaande 300 SL die onlangs compleet is gerestaureerd. Ook de zojuist geintroduceerde nieuwe SL maakt zijn opwachting en daarnaast zijn maar liefst 40 (semi-) klassieke SL-modellen aanwezig. Samen schetsen ze een fascinerend beeld van 60 jaar ‘Sport Leicht’.

De SL (Sport Leicht) van Mercedes-Benz is in 60 jaar uitgegroeid tot een icoon. De eerste modellen werden in 1952 geproduceerd. Door het innovatieve driedimensionale buizenframe was het onmogelijk normale deuren te monteren. Om toch een goede in-/uitstap te realiseren, waren de ingenieurs gedwongen voor een onconventionele oplossing te zorgen: de vleugeldeuren waren geboren. De tweede 300 SL die in 1952 werd geproduceerd, is onlangs door de restauratieafdeling van Mercedes-Benz (Classic Center in Fellbach) teruggebracht in nieuwstaat. Deze unieke SL komt speciaal over uit het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart en geldt bij voorbaat als één van dé publiekstrekkers op de 10e editie van het Concours d’Élégance op Paleis Het Loo.

De nieuwe SL

De zojuist geïntroduceerde nieuwe SL (R 231) eist in Apeldoorn ook een hoofdrol voor zich op. Door zijn aluminium carrosserie is deze SL van de zesde generatie maximaal 140 kg lichter dan zijn voorganger. Mede hierdoor is hij tot wel 29 % zuiniger. Het typsiche SL-DNA komt tot uiting in optimale dynamiek, een tijdloos elegant uiterlijk, een buitengewoon hoogwaardig interieur en slimme innovaties zoals MAGIC VISION CONTROL.

Historie in beeld

‘Kwaliteit’ was en is één van de traditionele sterke punten van de SL. Dat komt op het Concours in Apeldoorn tot uiting door de aanwezigheid van maar liefst 40 (semi-) klassieke SL-modellen. Alle modellen (vanaf de jaren ’50) zijn met hun eigenaren vertegenwoordigd. Dat betekent dat het mooiste en grootste klassiekerfeest van Nederland wordt opgeluisterd met een indrukwekkende reeks ‘vleugeldeuren’, ‘Pagodes’ en andere bijzondere SL-modellen waaronder bestseller R 107 (jaren ’70 en ’80).

Het Concours d’Élégance Paleis Het Loo vindt plaats op 23 en 24 juni aanstaande. Praktische informatie daarover is te vinden op www.concourselegance.com.