08
november
2007
|
01:00
Europe/Amsterdam

55 nieuwe Mercedes-Benz trucks voor de Ploeger Groep

De Ploeger Groep verzorgt vanuit een eigen warehouses het transport voor diverse klanten in een groot gedeelte van Europa. Om hiervoor passende mobiliteit te bieden, maken zij gebruik van een betrouwbaar wagenpark dat voor het merendeel bestaat uit Mercedes-Benz trucks. Onlangs zijn daar de eerste van een order van 21 Axor bakwagens en 34 Actros trekkers aan toegevoegd.

Internationale vervoerder
Bij de oprichting in 1938 startte het bedrijf met slechts één vrachtwagen voor melktransport. Door de jaren heen ontwikkelde Ploeger zich tot een veelzijdig vervoerder. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot een middelgroot transportbedrijf met vier vestigingen in Nederland. In de vestigingen in Harderwijk, Tilburg, Wijchen en Poppel zijn circa 425 medewerkers werkzaam. De Ploeger Groep verzorgt logistieke dienstverlening van aanvoer, opslag en om- en verpakken tot orderpicking, contractvervoer op dag- en weekbasis, groupagevervoer en expeditie naar landen als Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Slowakije en Hongarije.

Betrouwbaar wagenpark
Tien jaar geleden heeft de Ploeger Groep gekozen voor een tweemerkenstrategie in het wagenpark, waarbij Mercedes-Benz het grootste deel voor haar rekening neemt. Net als Mercedes-Benz heeft de Ploeger Groep service en rendement hoog in het vaandel staan. Dit heeft onlangs geleid tot een grote order van 21 nieuwe Axor en 34 nieuwe Actros trucks. De order is door de afdeling fleetsales van de importeur verzorgd en wordt op locatie uitgeleverd door bedrijfswagendealers Wensink en Rüttchen. De trucks worden ingezet voor het groupagetransport naar Duitsland en Frankrijk én voor de expeditie richting Oost-Europa.

Modernste technieken
De Actros is uitermate geschikt voor lange afstanden en internationaal transport in het segment 50 ton treingewicht. De cabine en het motorvermogen voldoen aan alle hoge eisen die gesteld worden aan het hedendaagse internationale transport. Vervoer moet namelijk niet alleen economisch, maar ook veilig en comfortabel plaatsvinden. De Axor is met zijn lage eigen gewicht, en dus hoge laadvermogen zeer rendabel voor transport over middellange afstanden en in het zware distributiewerk. Alle nieuwe trucks zijn uitgerust met de automatisch schakelende Mercedes PowerShift en Euro5 BlueTec motoren. Hiermee voldoen ze ruim aan de emissienorm van 2009.

Optimale samenwerking
Bij aflevering van de voertuigen zijn de chauffeurs van de Ploeger Groep een dag getraind door technici van het opleidingsinstituut Global Training van Mercedes-Benz uit Nijkerk. Ploeger streeft er naar om de inzetduur van de vloot gemiddeld twee jaar terug te brengen naar vier jaar voor het internationale transport en vijf jaar voor het Benelux-vervoer. Voornaamste reden hiervoor is, dat het bedrijf de operationele kosten nog beter kan beheersen. Het periodieke onderhoud wordt van oudsher in eigen beheer gedaan, maar intussen lopen er een aantal proeven met reparatie- en onderhoudscontracten bij de bedrijfswagenspecialisten van Wensink en Rüttchen. De financiering van deze grote order werd voor het grootste deel door de Daimler maatschappij “Mercedes-Benz CharterWay” verzorgd. Mercedes-Benz heeft de Ploeger Groep daarmee een totaaloplossing geboden.