09
augustus
2005
|
02:00
Europe/Amsterdam

53 Mercedes-Benz Sprinters 308 CDI van TPG Post veranderen straatbeeld dankzij opvallende oranje kleurstelling

 • Eerste van 53 Sprinters afgeleverd aan TPG Post
 • In speciale oranje kleur nog opvallender
 • Sprinter altijd betrouwbaar, ergonomisch en veilig

  Koninklijke TPG Post B.V. is reeds jaren bekend als aanbieder van collectie-, sorterings-, transport- en afleveringsdiensten op het gebied van binnenlandse en internationale post. Hieronder vallen onder meer brieven, drukwerk en pakketten en diensten op het gebied van distributie van geadresseerde direct mail en ongeadresseerde post. Dagelijks worden zo’n 17 miljoen poststukken naar ruim zeven miljoen afleveradressen gebracht. Met de herkenbare rode kleur van de bestelwagens en brievenbussen is TPG Post altijd een vertrouwde verschijning.

  TPG Post plaatste ten behoeve van vervangingen een order van 53 Sprinters 308 CDI bij de Mercedes-Benz importeur. Op het eerste gezicht niet zo’n bijster bijzonder feit want DaimlerChrysler Nederland en carrosseriebedrijf TTD leveren al langere tijd Sprinters met laadklep als zes-containervoertuig aan TPG Post. Met tussen de 400 en 500 Mercedes-Benz bestelwagens in het wagenpark,is de grootte van deze order zeker geen uitzondering. Echter, deze keer werden de eerste Mercedes-Benz Sprinters in de kleuren van TNT, fel oranje, afgeleverd. Dat is wel even wennen voor het publiek, maar zeker niet minder opvallend. Met de komst van de oranje Sprinters zal het straatbeeld voorgoed veranderen. Van de vertrouwde rode kleur wordt gefaseerd afscheid genomen. De Groep TNT nv voert nu twee merken: TNT en TPG Post. TNT is in deze verantwoordelijk voor de express- en de logistics divisie. TPG Post vormt de postdivisie. Met één merk neemt de herkenbaarheid van de Groep wereldwijd toe. De naamswijziging onderstreept de voortschrijdende internationalisering van het bedrijf. Nadat PTT Post in 1998 na de acquisitie van TNT verder ging onder de naam TPG, werd in 2002 ook de merknaam van PTT Post in TPG Post omgedoopt. Nu wordt het in 2006 TNT Post. TNT nv biedt inmiddels in acht Europese landen buiten Nederland postdienstverlening aan, deels onder de naam TNT. Met de nieuwe bedrijfsnaam verandert de bedrijfskleur voor de gehele Groep in oranje. Met deze eerste aflevering is de eerste stap gezet in het wagenpark.

  Zowel de hoge mate van betrouwbaarheid van de Sprinters als de lage kosten per kilometer zijn voor TPG Post belangrijke argumenten om wederom te kiezen voor de Sprinter 308 CDI van Mercedes-Benz. Standaard worden alle 53 TNT Sprinters geleverd met de veiligheidsvoorzieningen ESP, ABS en ASR.

  Carrosseriebedrijf TTD heeft de Sprinters naar verschillende dealers in Nederland getransporteerd van waaruit de Sprinter hun gelukkige berijders vinden. De Sprinters worden met name ingezet om de poststukken van grote verdeelcentra naar kleinere distributielocaties te vervoeren. De betrouwbaarheid, comfort en veiligheid van de Mercedes-Benz bestelwagens, en de Sprinter in het bijzonder, zullen deze opvallende ‘kilometervreters’ bij hun bestuurders zeer geliefd maken. Met 53 oranje Sprinters op de weg is het slechts een kwestie van tijd voordat het publiek gewend is aan deze nieuwe kleurstelling.