27
juni
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

500.000ste Mercedes-Benz Actros van de band gerold

Onlangs is in de fabriek in Wörth de 500.000ste Mercedes-Benz Actros van de band gerold. De Actros is de meest verkochte zware vrachtwagen in Europa. Het vlaggenschip werd elf jaar geleden geïntroduceerd en sinds 2003 is de tweede generatie van de Actros op de markt.

Met een marktaandeel in West-Europa van 22% in 2006 en klanten in meer dan 100 landen ter wereld is de Actros een echte “global player”, die van het polaire Siberië tot het subtropische Centraal-Afrika als betrouwbare transportpartner wordt ingezet.

Met de productie mijlpaal van een half miljoen voertuigen bevestigt dit het succes van het vlaggenschip. De Mercedes-Benz Actros is een trendsetter in een trucktechnologie, die betrouwbaarheid, rendabiliteit en rijcomfort op het hoogste niveau met elkaar combineert.

In 1996 zette de Actros de nieuwe standaard in de vrachtwagenwereld met de introductie van de eerste elektronische geregelde reminstallatie ( ABS) en schijfremmen op alle assen. In 2003 kreeg de cabine een nieuw interieur, geheel ontworpen volgens het Mercedes-Benz chauffeursconcept. Begin 2005 liep het merk voorop met de invoering van zowel schone als zuinige motoren op basis van de Euro5 BLUETEC dieseltechnologie. Nu zet de Actros met de remondersteuning 'Active Brake Assist' opnieuw de norm als veiligste truck ter wereld.