28
maart
2012
|
02:00
Europe/Amsterdam

500.000e exemplaar W 212-serie binnen drie jaar na start productie: Mercedes-Benz E-Klasse: de maatstaf jubileert

  • Toonaangevend op het gebied van comfort, veiligheid en effciency

  • Vanaf juli: E 300 BlueTEC HYBRID met 20% bijtelling

  • Meest succesvolle zakenauto ooit: in 60 jaar meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren

In de Mercedes-Benz-fabriek in het Duitse Sindelfingen is de 500.000e E-Klasse van de huidige (W 212-) serie geproduceerd. Deze mijlpaal is binnen drie jaar na de start van de productie (mei 2009) bereikt. De E-Klasse dankt zijn succes aan typische Mercedes-Benz eigenschappen als kwaliteit, duurzaamheid en de toepassing van vooruitstrevende technologieën waardoor het veiligheid- en comfortniveau van topklasse zijn. 

Het succes van de huidige E-Klasse (interne benaming W 212) komt niet uit de lucht vallen. Op het gebied van zowel veiligheid als comfort is en blijft hij de maatstaf in zijn segment. Bovendien is de huidige E-Klasse mede dankzij BlueEFFICIENCY-motoren efficiënter dan ooit. Klanten kunnen kiezen uit benzine-, diesel- en zelfs aardgasmotoren. In juli komt de E 300 BlueTEC HYBRID op de markt. Deze uitvoering is goed voor een gemiddeld verbruik van slechts 4,2 l/100 km (CO2: 109 g/km). Dat maakt de E-Klasse tot de zuinigste auto in zijn segment. Bovendien komt hij hiermee (eveneens als enige auto in zijn klasse) in aanmerking voor slechts 20% bijtelling (ook na 1 juli). Een andere succesfactor is het brede leveringsprogramma. De E-Klasse is er als Limousine, Estate, Coupé en Cabriolet. Een groot aantal modellen is ook leverbaar met 4MATIC-vierwielaandrijving.

Meest succesvolle zakenauto ter wereld

De E-Klasse heeft een lange traditie bij Mercedes-Benz. Het eerste model kwam zo’n 60 jaar geleden op de markt. In elke nieuwe generatie debuteerden innovatieve technologieën op het gebied van veiligheid, comfort en duurzaamheid. In totaal zijn er wereldwijd al meer dan 10 miljoen E-Klasse modellen afgeleverd. Daarmee is de E-Klasse de meest succesvolle zakenauto ter wereld.