07
juli
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

5.000 auto’s op grootste internationale Mercedes-Benz meeting ooit: Mercedes-Benz & Friends - jubileumfeest op vliegveld Berlijn-Tempelhof

  • Mercedes-Benz klassiekers van verleden, heden en toekomst op grootste internationale meeting ooit

  • Meer dan 100.000 Mercedes-Benz enthousiasten verwacht

  • Uitgebreid programma voor het hele gezin

  • Speciale ontheffing Umweltzone voor klassiekers

Berlijn vormt in het weekend van 26 tot en met 28 augustus het decor van grootste rollende automobielmuseum ter wereld. Want dan organiseert Mercedes-Benz in samenwerking met de officiële Mercedes-Benz merkenclubs de grootste internationale meeting ooit op het voormalige vliegveld Berlijn-Tempelhof ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de automobiel. De organisatie verwacht meer dan 100.000 Mercedes-Benz enthousiasten waaronder vele honderden Nederlanders.

Het is 29 januari 1886 als Carl Benz het octrooi aanvraagt voor zijn driewielige Patent Motorwagen. Die dag wordt beschouwd als de officiële geboortedag van de auto die dit jaar dus zijn 125e verjaardag viert.

Wie jarig is viert feest, vindt Mercedes-Benz. Dus is besloten om de geboorte van de auto niet in kleine kring te vieren, maar om juist zoveel mogelijk fans van over de hele wereld bij de festiviteiten te betrekken. Een van de hoogtepunten van het jubileumjaar is de meeting in Berlijn. Mercedes-Benz & Friends zet de bezoekers met een gevarieerd programma in het zonnetje, al dan niet met hun eigen auto. Zij krijgen bijvoorbeeld een uitgebreid feestprogramma voorgeschoteld met artiesten en kunnen deelnemen aan ritten in de omgeving. Ook wordt de inwendige mens niet vergeten.

Hoogtepunten

Uiteraard krijgen de internationale gasten een overzicht te zien van de 125-jarige geschiedenis van Mercedes-Benz met automobiele hoogtepunten en innovaties uit zowel het verleden als de toekomst. Tot de vele thema’s behoren onderwerpen zoals patenten, veiligheid en aandrijfsystemen. Daarnaast geeft Mercedes-Benz diverse demonstraties en workshops. De organisatie verwacht zo’n vijfduizend auto’s op vliegveld Tempelhof te ontvangen, van het feestvarken - de Patent Motorwagen - tot aan de allernieuwste modellen uit het brede personen- en bedrijfswagengamma. Met dat aantal wordt een recordpoging gedaan om in het Guinness Book of Records te komen.

In de 125-jarige geschiedenis van het merk zijn er echter ook modellen geproduceerd die anno 2011 niet in aanmerking komen voor de verplichte groene milieusticker die toegang geeft tot de Umweltzone van Berlijn. Bezitters van (semi) klassieke Mercedes-Benz modellen die de meeting willen bezoeken hoeven zich echter geen zorgen te maken. De Duitse hoofdstad biedt hen speciaal voor de feestelijke gelegenheid de mogelijkheid om vooraf een ontheffing aan te vragen.

Meer informatie over Mercedes-Benz & Friends alsmede de mogelijkheid om aan te melden (t/m 31-7) kan via http://tempelhof.mercedes-benz-classic.com/