24
oktober
2013
|
02:00
Europe/Amsterdam

5 jaar car2go: 500.000 klanten en maandelijks 1 miljoen ritten

Vijf jaar geleden werd in het onderzoekscentrum van Daimler in Ulm het startschot gegeven voor een revolutie op het gebied van stedelijke mobiliteit: met 50 wit-blauwe smarts fortwo begon op 24 oktober 2008 de pilot van car2go, het eerste autodeelsysteem zonder vaste haal- en brenglocatie ter wereld. 

In de eerste fase bleef de gebruikersgroep beperkt tot medewerkers van de Daimler-vestiging in Ulm en daarna groeide de carsharingmarkt gestaag. Tegenwoordig is car2go een van de bekendste en succesvolste carsharingondernemingen ter wereld en actief op 23 locaties in zeven Europese en Noord-Amerikaanse landen. In november wordt dit aantal uitgebreid naar 25. 

car2go viert vandaag zijn vijfde verjaardag en kan gelijk twee belangrijke mijlpalen melden: 500.000 klanten maken gebruik van de meer dan 9.000 smarts fortwo. In Amsterdam maken klanten sinds november 2011 gebruik van een vloot van 300 volledig elektrisch aangedreven smarts fortwo van car2go en zijn de wit-blauwe auto's niet meer uit het straatbeeld weg te denken. In september 2013 overschreed car2go voor het eerst het aantal van 1 miljoen ritten per maand. Met een vervijfvoudiging van het aantal klanten in minder dan anderhalf jaar is de groei duidelijk versneld. Inmiddels begint elke 2,5 seconden een rit met een car2go op een van de locaties in Europa en Noord-Amerika.  

De basis van het succes van car2go wordt gevormd door het eenvoudige en volautomatische autodeelmodel en de beschikbaarheid van talrijke smarts fortwo in de stad die door hun afmeting en hun zuinige gebruik uitermate geschikt zijn als stedelijke mobiliteitsoplossing. Het autodeelmodel is geen concurrent van andere vormen van stedelijke mobiliteit zoals het openbaar vervoer of de taxi maar veel meer een ideale aanvulling op bestaande systemen.