29
november
2022
|
11:16
Europe/Amsterdam

360° milieucheck voor de EQE succesvol afgerond

Samenvatting

·       Mercedes publiceert sinds 2005 milieu-informatie over producten volgens de ISO-richtlijn 14021

·       Externe experts verifiëren deze gedetailleerde ‘360° milieucheck’ voor voertuigen

·       De EQE heeft de validatie-audit met succes doorstaan

De productie van de HV-accu en de externe laadprocessen tijdens het rijden zijn belangrijke factoren als het gaat om het ecologisch evenwicht van een elektrisch voertuig. Mercedes Benz gaat bij de modelberekeningen uit van twee verschillende eisen: het standaardscenario houdt rekening met de landspecifieke elektriciteitsmix voor het laden van de HV-accu en voor de fabricage van de accucellen. In het regeneratieve scenario wordt daarentegen gebruik gemaakt van hernieuwbare energie.

Beide scenario’s zijn voor de EQE gecalculeerd met een kilometrage van 250.000 km. Wanneer er regeneratief opgewekte energie (elektriciteit uit waterkracht) wordt gebruikt voor de celproductie die in China plaatsvindt en de Europese laadstroom, kan de CO₂-uitstoot over de levenscyclus bijna worden gehalveerd.

Interessante feiten & cijfers: de duurzaamheid van de EQE in één oogopslag

Dankzij het one bow-design en uitgebreide aerodynamische maatregelen behaalt de EQE Limousine een zeer goede cd-waarde van slechts 0,22.

Er zijn 184 onderdelen met een totaalgewicht van 78,3 kg die deels worden gemaakt van hulpbronnenbesparende materialen (kunststofrecyclaten en hernieuwbare grondstoffen).

Ook de celchemie van de accugeneratie is geoptimaliseerd voor duurzaamheid. Het actieve materiaal bestaat uit nikkel, kobalt en mangaan in een verhouding van 8:1:1. Hierdoor daalt het kobaltgehalte tot 10 procent. Verantwoord gewonnen en verwerkte grondstoffen vormen de basis voor een duurzaam elektrisch modellengamma van Mercedes-Benz.

Het merendeel van de leveranciers, goed voor bijna 90 procent van het jaarlijkse inkoopvolume, heeft inmiddels een Ambition Letter ondertekend. Hierin verklaren zij zich bereid om in de toekomst uitsluitend onderdelen te leveren die CO2-neutraal zijn geproduceerd.

Sinds 2022 produceren alle Mercedes-Benz personenwagen- en bestelwagenfabrieken wereldwijd CO2-neutraal.

Mercedes-Benz zorgt sinds 2021 voor compensatie met groene stroom wanneer klanten in Europa via Mercedes me Charge1 laden. Certificaten van Oorsprong garanderen dat na het laadproces overeenkomstige hoeveelheden groene stroom worden teruggeleverd aan het net.

1 Om de Mercedes me connect-service ‘Mercedes me Charge’ te kunnen gebruiken, is een afzonderlijk laadcontract met een geselecteerde externe aanbieder vereist voor de betaling en afrekening. Voor het gebruik van de Mercedes me connect- services zijn een Mercedes me-ID en instemming met de gebruiksvoorwaarden voor de Mercedes me connect- services vereist.
Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer circa 172.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2021 werden circa 1,9 miljoen personenwagens en bijna 386.200 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.