19
juni
2017
|
13:46
Europe/Amsterdam

2.869 smart liefhebbers vieren gezamenlijke passie aan de Costa Dorada

Met de slogan Electrify Your Life kwamen op 16 en 17 juni 2017 2.869 smart liefhebbers uit 32 landen in de Spaanse kustplaats Salou bijeen tijdens de 2017-editie van smart times. De wereldwijde smart fan community vierde daar zijn gezamenlijke passie voor het cultmerk met muziek, een smart vlooienmarkt, een speciaal rijparcours, leuke excursies en testritten in de nieuwe smart electric drive-modellen. Het hoogtepunt was de traditionele afsluitende parade. 532 smarts reden in konvooi door Salou en langs de Costa Dorada, de vele toeristische hotspots en de pittoreske vissersplaatsjes in de omgeving.

Voor de zeventiende keer nodigde smart liefhebbers uit voor de grootste internationale bijeenkomst van de smart community. Gedurende een lang weekend uitten de smart rijders hun gedeelde passie voor de perfecte stadsauto en de beleving van het trendy merk. Ze deelden hun ervaringen met designers, tuners en specialisten, kwamen in contact met smart clubs van over de hele wereld en ontdekten de regio Catalonië en Barcelona tijdens de vele excursies. Hoogtepunten waren dit jaar het live optreden van het Australische dj- en producerduo Miriam en Olivia Nervo en testritten met de smart electric drive. Waarbij de gasten zich lieten verrassen door de combinatie van honderd procent elektrisch rijplezier gekoppeld aan lokaal emissievrij rijden. smart is de enige autofabrikant die zijn volledige modelprogramma zowel met conventionele brandstofmotoren als met accu-elektrische aandrijving levert.

Volgend jaar maakt de internationale smart community zich op voor de twintigste verjaardag van het merk tijdens een speciaal jubileumevent bij de smart fabriek in Hambach (Frankrijk).

smart times 2017 in feiten & cijfers

  • 16 en 17 juni 2017 in Salou (Spanje)
  • 2.869 deelnemers van over de gehele wereld
  • 532 smarts namen deel aan de parade