31
augustus
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

2.476 fans nemen deel aan smart times 2015 in Boedapest

Op 28 en 29 augustus 2015 kwamen 2.476 smart fans uit de hele wereld in Boedapest bijeen voor het jaarlijkse 'smart times'-evenement. De 15e editie van deze internationale happening werd gehouden op het historische Heldenplein in het centrum van de Hongaarse hoofdstad.

Voor het eerst kregen de deelnemers de gelegenheid om een nachtrit door de stad te maken en in de gezamenlijke slotparade reden in totaal 1.207 smarts mee. Een bijzonder highlight was de voorvertoning van de nieuwe smart fortwo cabrio die in september officieel zijn debuut maakt op de IAA in Frankfurt.

In gesprek met experts van smart via smartxchange

Bij de start op 28 augustus konden de deelnemers kennismaken met de verschillende programmaonderdelen. De smart Club Village was deze keer ingericht als tentendorp voor de diverse smart clubs en vormde het hart van de diverse stations en stands op het grote evenemententerrein. Het nieuwe interactieve format 'smartxchange' zorgde ervoor dat er direct met de smart fans kon worden gecommuniceerd. Zij konden live vragen stellen aan de smart-experts op het podium en een kijkje nemen achter de schermen van de smart wereld. Exposanten uit heel Europa, concerten van lokale bands en andere shows op het podium zorgden voor een afwisselend programma. De service truck was net als in vorige jaren het mobiele centrale aanspreekpunt voor de smarts van de fans. Testritten met de nieuwe smart modellen completeerden de smart brand experience in de Club Village.

Pitstop op de Hungaroring

Het bekendste onderdeel van smart times is de slotparade waarin de fans met hun eigen smart meerijden. Het startsein werd op 29 augustus gegeven op de Hungaroring en de 1.207 smarts reden vervolgens in konvooi langs de Donau terug naar het evenemententerrein. 's Avonds werd tijdens de traditionele smart times contest uit alle fanauto's de publieksfavoriet verkozen en het evenement werd afgesloten met de bekendmaking van de stad waar smart times in 2016 zal plaats zal vinden. And the winner is: Hamburg!