16
maart
2007
|
01:00
Europe/Amsterdam

22 nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks voor Jan Knijnenburg B.V.

De firma Jan Knijnenburg B.V. in Den Haag is al ruim negentig jaar actief op het gebied van transporten, sloop, grondwerken en asbestverwijdering. Voor de uiteenlopende zware werkzaamheden heeft het bedrijf de beschikking over een wagenpark waarin Mercedes-Benz met de Actros sterk is vertegenwoordigd. Ter vervanging en uitbreiding van de vloot werden voor 2006 en 2007 in totaal 22 Actrossen aangeschaft. Onlangs werd de laatste truck op ludieke wijze feestelijk aan directeur/eigenaar Jan Knijnenburg overhandigd.

Jan Knijnenburg B.V.
Met meer dan negentig jaar ervaring is Jan Knijnenburg B.V. een specialist in diverse transporten, sloop, grondwerken en asbestverwijdering. Met de herkenbare rode kleurstelling en de letter ‘K’ is het bedrijf een bekend begrip in de Haagse regio. 55 medewerkers staan dagelijks klaar voor de klanten uit Den Haag en omstreken en zorgen ervoor dat de veelal loodzware werkzaamheden naar volle tevredenheid worden uitgevoerd. Hiervoor stelt Jan Knijnenburg B.V. hoge eisen aan wagenpark en materieel. Met behulp van drie shovels, tien kranen en bijna veertig trucks worden de uiteenlopende projecten efficiënt tot een goed einde gebracht.

22 Mercedes-Benz Actros trucks
Jan Knijnenburg heeft al jaren een prima relatie met Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Mercedes-Benz Den Haag/Westland. Voor de uitbreiding en vervanging van het wagenpark schafte Jan Knijnenburg B.V. in 2006 22 nieuwe Actrossen aan. Gedurende 2006 en 2007 werden zes Actrossen 3336AK 6x6 kipper met kraan, zeven 4144AK 8x8 kippers, twee Actrossen 4141K 8x4 met haakarm en zeven 5044AK 10x8 kippers afgeleverd. De sleutels van de laatste Mercedes-Benz kipper en de bijbehorende taart werden onlangs in het bijzijn van dealer en importeur op ludieke wijze aan directeur/eigenaar Jan Knijnenburg overhandigd.

Logische keuze
Voor het zware werk wilde Jan Knijnenburg het wagenpark uitbreiden met nieuwe trucks die voorzien zijn van zo min mogelijk complexe technieken. De standaard fabrieks mogelijkheden van Mercedes-Benz spraken hem in dat kader zeer aan. Ook de ervaringen met de eerder aangeschafte Actrossen 8x8 vormden een solide basis voor een intensievere samenwerking met Mercedes-Benz. Door de lage kilometerkostprijs en de ervaring met de hoge restwaarde van het merk na vijf jaar, was de keuze voor de Actros weer een logische stap.

Uniek onderhoudsconcept
Niet alleen de producteigenschappen van Mercedes-Benz, maar ook de actieve en flexibele houding van dealer Mercedes-Benz Westland passen goed in de bedrijfsvoering van Jan Knijnenburg B.V. De goede relatie die dealer en klant onderhouden heeft geleid tot een uniek onderhoudsconcept. De dealer leest op het terrein van Knijnenburg iedere drie maanden de voertuigen met de computer uit. De Mercedes-Benz monteur constateert dan tijdig welke onderhoudswerkzaamheden er op korte termijn uitgevoerd dienen te worden. Op zaterdagen worden de trucks bij Knijnenburg op klein onderhoud nagelopen en wordt de juiste smering aangebracht. Om zoveel mogelijk vrachtwagens inzetbaar te houden, worden deze bij groter onderhoud, bij voorkeur in vakantieperioden, één voor één uit de roulatie genomen. Knijnenburg B.V. heeft op deze wijze de expertise van de Mercedes-Benz bedrijfswagendealer gewoon ‘in huis’.