29
oktober
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

1.600 nieuwe smarts fortwo voor car2go-klanten

car2go - de tot het Daimler-concern behorende marktleider op het gebied van free floating carsharing - zet in Berlijn, Hamburg en München in totaal 1.600 nieuwe smarts fortwo in. De nieuwe generatie biedt als perfecte stadsauto niet alleen de modernste en veiligste carsharing- en autotechniek maar ook puur rijplezier. In München wordt de vloot bovendien verhoogd van 300 naar 500 stuks. Daarnaast gaan volgend jaar ook op andere locaties autodeelprojecten met de nieuwe smart-modellen van start.

Meer smart voor de stad

De eerste exemplaren van de in totaal 1.600 nieuwe smarts fortwo zijn verleden week in gebruik genomen. In Berlijn zijn ca. 900 auto's de weg opgegaan en in Hamburg bijna 200. In München wordt het aantal per direct duidelijk verhoogd. Hier hebben de klanten in de toekomst de beschikking over 500 nieuwe smarts fortwo. Alle auto's zijn uitgerust met de meest moderne telematica en kunnen met de car2go-app snel en eenvoudig via de smartphone worden gehuurd. De app is gratis en verkrijgbaar voor toestellen met de besturingssystemen van Apple, Android en Windows. Het wisselen tussen de smartphone voor het zoeken/reserveren van een auto en de membercard voor het eigenlijke huurproces is in de toekomst niet meer nodig. Bovendien wordt hiermee het huurproces versneld. Volgend jaar wordt ook op andere car2go-locaties gestart met het inzetten van de nieuwe smart-generatie.

Meer smart bestaat niet

De lengte blijft bij de nieuwe smart van car2go met 2.70 m net zo compact als we dat van zijn voorgangers gewend zijn en daarmee is de auto ideaal voor het vinden van een parkeerplek in stadscentra. Maar qua rijcomfort en veiligheid is er wel het één en ander gebeurd: het interieur is hoger en breder en daardoor aanzienlijk ruimer geworden. De directe besturing met servo-ondersteuning en een extreem kleine draaicirkel van nog geen zeven meter vereenvoudigen het rijden in de stad en verhogen het rijplezier. Naast de karakteristieke tridion veiligheidscel zorgt een standaard geleverde zijwindassistent voor nog meer veiligheid.

De nieuwe smarts fortwo zijn uitgerust met het smart-media-navigatiesysteem dat onder meer live verkeersdiensten mogelijk maakt bij de routeberekening. Er zijn kleine veranderingen doorgevoerd in het huurproces voor wat betreft de positie van de sleutel en de kaartenhouder die zich nu links naast het stuur bevindt. De laadkabel van de smartphone in de auto biedt als extra service de mogelijkheid om de meeste gangbare smartphonemodellen tijdens het rijden op te laden.

Grootste carsharingonderneming ter wereld

car2go is marktleider op het gebied van locatie-onafhankelijke free floating carsharing. Met ongeveer 14.000 smarts fortwo – waarvan 1.300 door een batterij aangedreven – op 30 locaties in Europa en Noord-Amerika is car2go met meer dan 1.000.000 members 's werelds grootste carsharingonderneming. Elke 1,4 seconde start een rit met een smart uit de vloot van car2go.