10
november
2006
|
01:00
Europe/Amsterdam

150 keer de wereld rond met Mercedes-Benz!

  • Teus Kastelein van transportonderneming L.A. Verkleij B.V. uit Papekop is een doorgewinterde Mercedes-Benz Kilometermiljonair. Met een gemiddeld kilometrage van 175.000 per jaar heeft Teus inmiddels zo’n zes miljoen kilometers gereden, uitsluitend in Mercedes-Benz trucks, oftewel zo’n 150 keer de wereld rond! Nog altijd blijft de teller lopen, want onlangs mocht hij de sleutels van een gloednieuwe Mercedes-Benz Actros 1846 LS in ontvangst nemen.

Dat Mercedes-Benz trots is op zijn trouwste ambassadeurs blijkt wel uit de jaarlijkse huldiging van de Kilometermiljonairs. Het Kilometermiljonairsprogramma is speciaal opgericht voor iedereen die meer dan 1 miljoen kilometer met hetzelfde voertuig heeft afgelegd, dan wel meer dan 10 of zelfs meer dan 25 jaar aaneengesloten met een Mercedes-Benz personen-, bestel- of vrachtwagen heeft gereden. Ook Teus Kastelein behoort al geruime tijd tot het Sterrenteam dat meer dan achthonderd Kilometermiljonairs telt.

De vrolijke Teus uit Driebruggen is al sinds 1972 beroepschauffeur. Door de jaren heen heeft hij zo’n zeven Mercedes-Benz vrachtwagens over de wegen van heel Europa bestuurd. Zijn allereerste vrachtwagen was een Mercedes-Benz 1413 en die beviel hem blijkbaar prima. Maar de fijnste vrachtwagen tot nu toe vond hij de Mercedes-Benz 1948 met Eurocab. Ook sinds de indiensttreding bij transportonderneming L.A. Verkleij uit Papekop is Teus het merk met de ster trouw gebleven. Dagelijks richt hij zich voor Verkleij op het containervervoer. Met zijn Mercedes-Benz is Teus een echte ‘kilometervreter’ die jaarlijks zo’n 175.000 kilometer aflegt. Bij elkaar heeft hij er nu zo’n zes miljoen kilometer opzitten, hetgeen gelijk staat aan 150 maal de wereld rond! Met name de vrijheid, diversiteit en het omgaan met mensen uit verschillende landen maken het chauffeursvak voor hem nog dagelijks een uitdaging.

Op naar de zeven miljoen! Daarom heeft Teus onlangs een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1846 LS in gebruik genomen. En niet de minste, want Mercedes-Benz dealer ROGAM uit Bergschenhoek leverde deze truck met Megaspace cabine, automatische versnellingsbak, lederen stuurwiel met airbag, afstandsregeling, retarder, spoorassistent, navigatiesysteem, koelkast en xenon verlichting. Het wordt er voor Teus in de loop der jaren dus alleen maar comfortabeler op!