28
juni
2021
|
11:40
Europe/Amsterdam

13de Special Edition van Mercedes-AMG en Cigarette Racing viert wereldpremière

Onlangs presenteerden Mercedes-AMG en Cigarette Racing de nieuwe Special Edition van de Cigarette 41’ Nighthawk AMG Black Series-motorboot, samen met de Mercedes-AMG GT Black Series (brandstofverbruik gecombineerd WLTP: 12,8 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd WLTP: 292 g/km). Het topmodel van de AMG GT-familie diende als inspiratie voor deze alweer dertiende motorboot die tijdens het langdurige partnership van Mercedes-AMG en Cigarette Racing gezamenlijk werd ontwikkeld. De Cigarette 41' Nighthawk AMG Black Series heeft veel gemeen met de supersportwagen uit Affalterbach: een extreem spontane en directe vermogensafgifte, gecombineerd met een iconisch design, een luxe uitrusting en een exclusiviteit die geen enkele andere motorboot in het segment biedt.

De 41’ Nighthawk AMG Black Series Edition is gebaseerd op de geavanceerde technologie van Cigarette en maakt gebruik van de modernste constructie-elementen, zoals het twin-step rompontwerp om zijn hoge prestaties op het water te kunnen leveren. Het dek en de hardtop zijn volledig gemaakt van carbon. Dit zorgt voor een lager zwaartepunt wat de handling verbetert en een laag totaalgewicht wat helpt om de snelheid te verhogen. Intelligent gebruik van composietmaterialen en eigen constructietechnieken verhogen de stijfheid van de rompstructuur terwijl het gewicht laag blijft. De structuur vormt de basis voor een hoog vaarcomfort en uitgebalanceerde vaareigenschappen, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden.

Het opvallende design van de 41' Nighthawk AMG Edition is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen het Cigarette Racing Team, het Mercedes-AMG designteam en Gorden Wagener, Chief Design Officer van Daimler Group. Mercedes-AMG staat voor Performance Luxury op de weg, de Cigarette 41' Nighthawk AMG Black Series biedt uitstekende prestaties en een onvergetelijke ervaring op het water. Daarnaast is er de ultieme afwerking en vakmanschap tot in het kleinste detail.

Hoog prestatieniveau op het water

Net als de AMG GT Black Series creëert ook de Special Edition van Cigarette nieuwe maatstaven op het gebied van prestaties in zijn segment. Voor het eerst is hij uitgerust met vijf buitenboordmotoren in racekwaliteit. De vijf Mercury Racing 450R 4,6 liter V8-motoren leveren elk 450 pk en worden aangestuurd via een shadowing throttle-systeem, waardoor alle vijf de motoren met slechts twee hendels tegelijk kunnen worden versneld of afgeremd.

Het gecombineerde vermogen van 2.250 pk maakt een topsnelheid van meer dan 90 mph (circa 144 km/h) mogelijk. Voor een boot in dit segment die comfortabel plaats biedt aan meer dan tien personen en een uitzonderlijke luxe uitrusting heeft, is dit een uitstekende waarde.

Opvallend design en liefde voor het detail

De opvallende kleurstelling van de Special Edition in magmabeam orange en zwart is gebaseerd op de AMG GT Black Series die magmabeam als exclusieve nieuwe lak heeft geïntroduceerd en optioneel ook in de interieur oranjekleurige elementen biedt. Het effect van oranje en zwart wordt nog versterkt door kleine AMG-logo’s die in een herhalend patroon richting de boeg van de boot zijn gespoten. Elk van deze logo's is individueel met de hand beschilderd – het zijn geen stickers. De middelste sierlijsten van de motorkappen zijn ook gespoten in magmabeam orange, wat de unieke esthetiek van boeg tot achtersteven samenbrengt.

De indeling van de Cigarette 41’ Nighthawk AMG Black Series concentreert zich rond een centrale console met een stuurstand en een cabine in het midden van de boot, met de mogelijkheid om aan beide zijden rond te lopen, en een open boeg met zitmogelijkheid. In de moderne rompconstructie is het geavanceerde ‘Twin-Step’-design geïntegreerd, wat een hoge stijfheid met een laag gewicht combineert.

De liefde voor het detail zet zich voort in het interieur. Het interieur is voornamelijk grijs en zwart, met opvallende oranje details die de kleurstelling van het exterieur weerspiegelen. De boot is ook voorzien van de unieke Cigarette Cool-bekleding, die warmte afvoert waardoor de stoelbekleding ook bij donkere kleuren en in constant zonlicht aangenaam koel blijven.

Het voorste gedeelte van de stuurstand bestaat uit twee rijen (drie stoelen per rij), waarbij de voorste rij in hoogte verstelbaar is zodat degene die aan het roer zit een perfect passende zithoogte kan instellen. Deze indeling is plezierig, omdat zes personen comfortabel, naar voren gericht, achter de centrale stuurstand kunnen plaatsnemen. Er bevindt zich een L-vormige lounge aan de achterkant van de boot, en U-vormige zitplaatsen bij de boeg. Dit ontwerp combineert sportiviteit en wendbaarheid met een hoge mate van luxe en royale ruimte, zodat comfortabel cruisen en relaxen met vrienden mogelijk is.

De stuurstand is voorzien van drie Garmin 8617 multifunctionele displays die verzonken zijn gemonteerd op een dashboard dat is gefreesd uit een massief blok aluminium en gecoat is met een speciaal materiaal dat bescherming biedt tegen hitte, reflecties en vingerafdrukken. De rand van het dashboard wordt verlicht door een RGB led-accentlicht, waardoor de indruk wordt gewekt van een zwevend dashboard. De opvarenden kunnen zich vasthouden aan de rvs handgrepen en in alle comfort ontspannen dankzij de ergonomische CNC-gefreesde voetensteun.

De 41’ Nighthawk AMG Edition maakt ook indruk met het vooruitstrevende design van de gebruikersinterfaces. Alle functies van de boot worden bediend via een geïntegreerd digitaal schakelsysteem. Het vereist minder kabels en vermindert dus het totale gewicht van de boot, wat hogere prestaties mogelijk maakt. Een lithium-ion-accusysteem zorgt voor een verdere gewichtsbesparing, een hoge vermogensdichtheid, een langere levensduur en minder onderhoud.

De 41’ Nighthawk AMG Edition beschikt ook over comfortopties als een krachtig marine audiosysteem, een innovatief verlichtingssysteem en een boegschroef. Extra multifunctionele displays van Garmin bevinden zich op de achterbank en de boeg, waardoor de opvarenden gemakkelijk toegang hebben tot het digitale schakelsysteem om de verlichting, stereo-installatie, kaartplotter en andere comfortfuncties te bedienen.

Topprestaties op de weg: de AMG GT Black-Series

Als inspiratiebron voor de nieuwe Cigarette 41' Nighthawk AMG Black Series maakt de AMG GT Black Series furore op de weg. Het topmodel van de AMG GT-familie beschikt over de krachtigste AMG-V8-motor aller tijden, gecombineerd met uitgekiende aerodynamica, een intelligente materialenmix en een meervoudig instelbaar raceonderstel voor optimale dynamiek en voertuigbalans. Het expressieve design is rechtstreeks afgeleid van de huidige AMG GT3-racewagen.

Het hart van de AMG GT Black Series is de handgemaakte AMG-V8-motor met vlakke krukas, die 537 kW/730 pk ontwikkelt tussen 6.700-6.900 t/min en een maximumkoppel van 800 Nm levert tussen 2.000-6.000 t/min. Deze nieuwe motor verleent de Mercedes-AMG GT Black Series een geheel eigen karakter en zorgt tegelijkertijd voor opmerkelijke rijprestaties. Hij accelereert in slechts 3,2 seconden van 0 naar 100 km/h en bereikt 200 km/h in minder dan 9 seconden. De topsnelheid bedraagt 325 km/h.

Samenwerking tussen Mercedes-AMG en Cigarette Racing

Mercedes-AMG en Cigarette Racing begonnen hun samenwerking in 2007, voornamelijk om gezamenlijke klant- en marketingactiviteiten te organiseren. Of het nu op het water of op het land is, Mercedes-AMG en Cigarette Racing worden verenigd door hun focus op ultieme performance. De Special Editions uit dit unieke partnership hebben dezelfde interpretatie van ‘Performance Luxury’ gemeen – de merkpositionering die voor Mercedes-AMG werd gedefinieerd – en vullen elkaar qua technologie en optiek dus perfect aan.