24
maart
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

100ste Mercedes-Benz taxi-rolstoelbus voor Th. Lubbe Reizen

Onlangs heeft Mercedes-Benz dealer LIAM de 100ste Mercedes-Benz taxi-rolstoelbus overhandigd aan Th. Lubbe Reizen uit Zoeterwoude. Het is al weer 25 jaar geleden dat LIAM de eerste taxi-rolstoelbus leverde aan de specialist voor het personenvervoer. In samenwerking met VDL Bus & Coach is ook het 100ste voertuig voorzien van een speciale taxi-rolstoelbus opbouw.

Th. Lubbe Reizen

Th. Lubbe Reizen uit het Zuid-Hollandse Zoeterwoude levert vervoer op maat in het personenvervoer. Zo rekent men onder meer touringcar-, gehandicapten- en schoolvervoer, dagtochten en meerdaagse reizen tot het takenpakket. Hiervoor maakt men gebruik van 17 touringcars en ca. 90 taxi-rolstoelbussen. Het overgrote deel van het wagenpark draagt de zilveren Mercedes-Benz Ster op de grille. Met name voor het gehandicapten- en schoolvervoer heeft Th. Lubbe Reizen personenbusjes in diverse soorten en maten. Enkele hiervan zijn ook voorzien van een elektrische rolstoellift en veilige, goedgekeurde vastzetinrichtingen voor de rolstoelen.

100x Mercedes-Benz

Met de recente overhandiging van de sleutel van de Sprinter 313 CDI werd een moment stilgestaan bij de jarenlange prettige samenwerking tussen beide partijen. Het jubileummodel met een wielbasis van 4.325 mm is ook geen uitzondering op zijn voorgangers. In samenwerking met VDL Bus & Coach werd deze Mercedes-Benz door LIAM als complete taxi-rolstoelbus geleverd. De Sprinter biedt ruim plaats aan maximaal 8 inzittenden en is onder meer uitgerust met het FutureFix systeem. Dit is een multifunctioneel meubel voor het snel en flexibel kunnen inrichten van de bus waarbij de ruimte optimaal wordt benut. Het zit- en ruggedeelte van de FutureFix kan worden opgeklapt zodat ook personen in een rolstoel gebruik kunnen maken van een veilige driepuntsgordel en een hoofdsteun.

Prima werkplek

Niet alleen de inzittenden hebben veel profijt van het comfort en de veiligheid van de Mercedes-Benz Sprinter, ook de chauffeur bevindt zich in een uitstekende werkomgeving. De vijftraps automatische transmissie zorgt voor minder handelingen waardoor de chauffeur zijn aandacht maximaal bij het verkeer kan houden. Daarnaast is het dashboard van de Sprinter zeer ergonomisch en overzichtelijk.