15
juni
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

100% C-Klasse, 20% bijtelling

  • C 220 CDI BlueEFFICIENCY Limousine en Coupé: verbruik- en emissiecijfers goed voor B-label en 20% bijtelling

  • Hoge prestaties, actieradius van ruim 1.300 km

  • Hoogwaardig interieur, complete standaarduitrusting


De Mercedes-Benz C 220 CDI BlueEFFICIENCY Limousine en Coupé vallen voor zakelijke rijders voortaan in de aantrekkelijke 20%-categorie van de fiscale bijtelling. De zeer gunstige verbruik- en emissiecijfers van deze modellen zijn bovendien goed voor een groen B-label. Daarmee vormen de C 220 CDI Limousine en Coupé BlueEFFICIENCY nog meer dan voorheen een aantrekkelijk en zakelijk verantwoord alternatief.

De C 220 CDI Limousine en Coupé zijn beide standaard uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Hun 2,1-liter BlueEFFICIENCY-krachtbron die directe inspuiting met bi-turbotechnologie combineert, is goed voor een vermogen van 120 kW/163 pk en een riant koppel van maar liefst 400 Nm. De dieselmotor levert kracht op afroep, maar leent zich ook voor een ontspannen en schakelluie rijstijl. Dat neemt niet weg dat de prestaties van hoog niveau zijn. Zowel de Limousine als de Coupé is goed voor een topsnelheid van 234 km/h en de sprint van 0-100 km/h duurt slechts 8,4 seconden. De krachtige tussenacceleraties zijn een veiligheidsfactor van belang én ze leveren een belangrijke bijdrage aan het rijplezier.

De hoge werkingsgraad van de BlueEFFICIENCY-krachtbron wordt nog eens versterkt door de standaard ECO Start/Stop functie. Het gemiddelde brandstofverbruik is dan ook opmerkelijk laag. De C 220 CDI BlueEFFICIENCY Limousine en Coupé laten beide een gemiddelde van slechts 4,4 l/100 km (CO2: 116 g/km) voor zich optekenen: 1:22,7 dus. In combinatie met de 59-liter brandstoftank leidt dat tot een comfortabele actieradius van ruim 1.300 km – ook dát is efficiency volgens Mercedes-Benz.

Aantrekkelijk in alle opzichten

Met hun groene label en inschaling in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling zijn de C 220 CDI Limousine en Coupé aantrekkelijker dan ooit. En niet alleen zakelijk gezien. Beide modellen beschikken namelijk ook over een zeer hoogwaardig en comfortabel interieur in combinatie met een ruime standaarduitrusting. Daartoe behoren onder meer het AGILITY CONTROL onderstel met selectieve demping, lichtmetalen velgen, Audio 20 CD met 14,7-cm kleurenbeeldscherm, licht- en regensensor en een met nappaleder bekleed multifunctioneel stuur. De representatieve C 220 CDI BlueEFFICIENCY Limousine is leverbaar vanaf € 40.950 en de sportief-elegante C 220 CDI BlueEFFICIENCY Coupé vanaf € 43.950. Beide modellen zijn per direct leverbaar.