15
januari
2013
|
01:00
Europe/Amsterdam

J&P ten Have klaar voor de toekomst met nieuwe Mercedes-Benz Actros

Recent nam potplantenbedrijf J&P ten Have uit Maasland een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1842 LS in gebruik. Het bedrijf zocht naar een vrachtwagen die volledig onderscheidend is qua innovaties, techniek en uitstraling.

J&P ten Have teelt potplanten op drie verschillende locaties en voert het transport in eigen beheer uit. Mede-eigenaar Peter ten Have: “De vorige truck was aan vervanging toe. We waren daarom op zoek naar een echt onderscheidende vrachtwagen. De nieuwe Actros sprong eruit omdat Mercedes-Benz de truck volledig onder handen heeft genomen. Dus niet een paar kleine aanpassingen aan het vorige model, maar compleet herzien op zowel design als techniek. Zowel de uitstraling als de innovaties maken deze trekker voor ons het mooiste wat op dit moment te verkrijgen is.” De Actros 1842 LS StreamSpace met Style Line pakket is extra laag uitgevoerd om zo hoog mogelijk te kunnen laden. De truck is ook uitgerust met o.a. een Bluetooth carkit en een 27 Mc bak. Omdat het echt een visitekaartje voor het bedrijf is, heeft J&P ten Have de nieuwe Actros in de Mercedes-Benz werkplaats in Maasdijk laten voorzien van vier verstralers in de voorbumper, twee verstralers met verchroomde ringen op het cabinedak, een LED lichtplaat en chroomlamellen op de grille. Peter ten Have geeft aan bijzonder tevreden te zijn met Mercedes-Benz Maasdijk, aangezien hij voor alle specifieke wensen en inzetvragen van solide advies werd voorzien. Vaste chauffeur René, wiens inbreng ook zeer belangrijk was in het aankoopproces, geeft aan verschillende trucks getest te hebben. Belangrijk is voor hem de kruipsnelheid om de combinatie nauwkeurig te kunnen manoeuvreren. Bij de nieuwe Actros is dat dankzij de speciale kruipstand van de Mercedes-Benz PowerShift het beste.

Zeer tevreden met verbruikscijfers

De nieuwe Actros is nu ongeveer een maand in gebruik. Het bedrijf is zeer tevreden over de eerste verbruikscijfers van de nieuwe Actros die rond de 1 op 3,3 liggen. De truck wordt ingezet voor het vervoer van potplanten vanaf hun drie vestigingen naar de veilingen (voornamelijk Honselersdijk, Aalsmeer, Westland en Rijnsburg). Dit betekent korte ritten met veel optrekken en afremmen. Bij de vorige truck lag het verbruik dan ook rond de 1 op 2,7. Chauffeur René geeft aan bij het terugdringen van het verbruik veel te hebben aan het Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard. “Met dit systeem zijn mijn verbruik en verbeterpunten zo inzichtelijk dat het voor mij een uitdagende sport wordt om zo zuinig mogelijk te rijden.” Per jaar zal de combinatie zo’n zeventig a tachtigduizend kilometer afleggen. Op basis van de resultaten tot nu toe vermoedt de chauffeur met de nieuwe Actros ruim 4400 liter brandstof minder te verbruiken dan met de vorige truck.