01
mei
2017
|
13:49
Europe/Amsterdam

Röntgenzicht verbetert natuurgetrouwheid crashtests

Samen met het Fraunhofer Institute for High-Speed Dynamics, Ernst-Mach-Institut (EMI) uit Freiburg test de Vehicle Safety-afdeling van Daimler AG voor het eerst de toepassingsmogelijkheden van röntgentechnologie bij crashtests in het i‑protect Tech Center. Ultrasnelle röntgentechnologie zorgt voor messcherpe stilstaande beelden tijdens een crashtest. Een nieuwe ontwikkeling is het feit dat het in principe zelfs mogelijk is om binnenin veiligheidsrelevante componenten te ‘kijken’. Daar komt bij dat de data van de röntgencrash kan worden gecombineerd met computer-gebaseerde simulatiemodellen. Deze synthese kan helpen de prognosebetrouwbaarheid van crashsimulaties verder te verbeteren.

De interdisciplinaire teams werken in het i‑protect Tech Center ook aan alternatieve beschermingsconcepten, inspelend op het verregaand geautomatiseerd rijden in de toekomst. De medewerkers uit de vakgebieden wetenschap en praktische toepassing doen gezamenlijk onderzoek naar nieuwe benaderingswijzen wat betreft interieurmonitoring en inzittendenclassificatie ter verbetering van de passieve veiligheid.

In de virtuele wereld vormen spiergestuurde bewegingen een grote stap richting het actieve gebruik van het digitale menselijk lichaam-model (human body-model) dat de dummy vervangt bij de ontwikkeling van nieuwe preventieve beschermingsconcepten.

i-protect Tech Center – netwerken op internationaal niveau

Het volgende onderwerp op de agenda betreft het aangaan van samenwerkingen voor onderzoek. Sinds het i‑protect Tech Center werd geopend op 21 januari 2016 werkt Daimler AG samen met het samenwerkingsplatform aan duurzame oplossingen met betrekking tot integrale veiligheid voor de mobiliteit van de toekomst. Hiervoor wordt samengewerkt met Robert Bosch GmbH, Universität Stuttgart, Fraunhofer Institute for Mechanics of Materials (IWM) en het Fraunhofer Institute for High-Speed Dynamics, Ernst-Mach-Institut, EMI Freiburg, Technische Universität Dresden, Technische Universität Graz en Klinikum Stuttgart.