01
april
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Mercedes-Benz V-Klasse leverbaar vanaf € 55.960

In aanloop naar de marktintroductie in juni maakt Mercedes-Benz nu de prijzen van de nieuwe V-Klasse bekend. De ruime, veelzijdige, veilige en comfortabele full-size MPV is leverbaar vanaf € 55.960. De tijdelijk verkrijgbare en exclusief uitgevoerde V 250 BlueTEC Edition 1 staat in de prijslijst voor € 83.995. De nieuwe V-Klasse is nu te bestellen bij de Nederlandse Mercedes-Benz dealers.

Veelzijdigheid is de kerneigenschap van de nieuwe V-Klasse. Hij biedt plaats aan maximaal acht personen. Hij is dan ook een ideale familieauto of VIP-shuttle. Dankzij het flexibele interieur zijn de mogelijkheden vrijwel onbegrensd. De stoelen op de tweede en derde zitrij zijn bijvoorbeeld tegenover elkaar te plaatsen waardoor een vergaderruimte ontstaat. De achterste  zitplaatsen rechts zijn uitneembaar waardoor de V-Klasse ook inzetbaar is als (bijvoorbeeld) miniverhuizer. Ook leverbaar: stoelen die in comfortabele ligplaatsen kunnen worden veranderd.

Ruimtelijk inzicht

Dankzij verschillende innovatieve toepassingen is de beschikbare ruimte van de V-Klasse optimaal te benutten. Zo is hij leverbaar met een achterklep met separaat te openen achterruit (standaard bij de AVANTGARDE-uitvoering). Dit is handig in bijvoorbeeld krappe (parkeer)ruimtes. Deze achterruit geeft toegang tot een tweede laadniveau, dat naar eigen inzicht is in te delen met de speciale ‘organiser’ met opvouwbare boodschappenkratjes. Een andere slimme voorziening is EASY PACK, waarmee de achterklep via de afstandsbediening is te openen of te sluiten.

Fascinerende vorm, doelgerichte functie

De V-Klasse heeft een krachtige grille met chroomafwerking en fraai vormgegeven koplampen, die duidelijk naar de toplimousines van het merk verwijzen. Optioneel zijn alle lichtfuncties uit te voeren met LED-technologie – een primeur in dit segment. De ‘contourlijnen’ op de flanken zijn bepalend voor het elegante zijaanzicht. De lijnvoering is ook functioneel: de V-Klasse heeft een zeer lage Cw-waarde van 0,31. Dit komt ook door de gladde afwerking van de bodem en aerodynamisch geoptimaliseerde buitenspiegels en wielkasten. Bijkomende voordelen: het laagste geluidsniveau in dit segment.

Welkom thuis

Het interieur van de V-Klasse is fraai vormgegeven en de gebruikte materialen zijn van topklasse. Ambiente-verlichting en de lederoptiek-afwerking van het dashboard (optie) zorgen voor extra cachet. Het bedieningsgemak is optimaal dankzij het vrijstaande centrale display en de slimme touchpad - alle telematicafuncties zijn door aanraking of door het invoeren van cijfers/letters te bedienen (met Audio 20 CD of COMAND Online). COMAND Online omvat alle audio-, navigatie- en telefoonfuncties. Een internetbrowser, real-time verkeersinfo en LINGUATRONIC spraakbediening zijn eveneens geïntegreerd. Lederen bekleding en het Burmester surround sound system behoren ook tot leveringsprogramma. De V-Klasse is de enige in zijn segment met actieve stoelventilatie en viervoudig verstelbare lendensteunen. Ook uniek: THERMOTRONIC automatische airconditioning met diverse instellingen voor persoonlijke klimaatregeling. Dit systeem kan het interieur al voor de instap koelen en ontwasemen.

De royale standaard

De V-Klasse is zeer compleet. Altijd inbegrepen zijn: Audio 20 USB met vrijstaand display (7 inch), pianolak-afwerking, driespaaks meervoudig verstelbaar multifunctioneel stuur (12 functies), DIRECT SELECT keuzehendel (met schakelpaddles bij automatische transmissie), luxe voorstoelen met sidebags, ‘veiligheidsstop’ voor de schuifdeur en elektrische parkeerrem. De AVANTGARDE biedt daarbij: lederen stoelen en stuurwiel, ambiente verlichting, houtlook-afwerking, LED Intelligent Light System, EASY PACK achterklep, schuifdeur links, geluidisolerende ramen en AGILITY CONTROL dat de demping volautomatisch aan de wegomstandigheden aanpast.

Mercedes-Benz Intelligent Drive: veiligheid voor alles

Dankzij een veelvoud van geavanceerde assistentiesystemen die gebruik maken van radars, camera’s en ultrasone sensoren biedt de V-Klasse een zeer hoog veiligheids- én comfortniveau. Standaard zijn de zijwindassistent (voertuigstabilisatie bij zijwind) en ATTENTION ASSIST, het systeem dat waarschuwt voor onoplettendheid en oververmoeidheid. De actieve parkeerassistent, waarmee de V-Klasse zich net zo makkelijk laat parkeren als een compact model is een optie. Een 360 graden-camera, DISTRONIC PLUS met COLLISION PREVENTION ASSIST, de verkeersbordenassistent (inclusief waarschuwingsfunctie voor spookrijden), de spoorassistent, de dodehoekassistent, het LED Intelligent Light System en de adaptieve grootlichtassistent zijn eveneens leverbaar. Ook het ‘vooruitziende’ PRE-SAFE veiligheidssysteem is verkrijgbaar.

Motoren: kracht van een zescilinder, verbruik van een viercilinder

De V 200 CDI is het basismodel met een 2,1-liter viercilinder turbodiesel met variabele turbogeometrie. Deze motor levert 100 kW/136 pk en een koppel van 330 Nm. In de V 220 CDI levert de 2,1-liter motor 120 kW/163 pk en 380 Nm. Toch bedraagt het gemiddelde verbruik slechts 5,7 l/100 km (CO2: 149 g/km) – een topwaarde in dit segment. De V 250 BlueTEC is het topmodel met 140 kW/190 pk en een maximaal koppel van 440 Nm. Hij is net zo krachtig als de 3,0-liter V6-diesel uit de vorige reeks. Ook deze krachtbron (standaard met 7G-TRONIC PLUS transmissie) is zeer zuinig: het gemiddelde komt op 6,0 l/100 km (28% zuiniger dan de voorganger). Bovendien voldoet hij als eerste in zijn segment aan de Euro 6 emissie-eisen. Als de bestuurder via AGILITY SELECT de Sport-, Comfort- of Manual-modus selecteet, komt extra vermogen en trekkracht beschikbaar voor bijvoorbeeld extra snelle (tussen)acceleraties.

De exclusieve V-Klasse Edition 1

Ter ere van de introductie is er de exclusieve Edition 1-uitvoering van de V-Klasse. Deze heeft de V 250 CDI BlueTEC met 140 kW/190 pk als basis, inclusief 7G-TRONIC PLUS-transmissie. Standaard op deze ‘Limited Edition’ zijn een sportonderstel (AGILITY CONTROL optioneel), 19-inch lichtmetalen velgen, extra donker getint glas achter, stoelen bekleed met marron nappaleder, dashboard met lederlook-afwerking, contrasterende stiksels en houtlook-sierdelen. Het comfort wordt verder vergroot door het  THERMOTRONIC automatische airconditioningssysteem, semi-automatische TEMPMATIC airconditioning achterin, COMAND Online, Burmester surround sound system, elektrisch bediende schuifdeuren links en rechts, elektrisch bediende achterklep (EASY PACK) met separaat te openen achterruit en het parkeerpakket met 360 graden-camera. De assistentiesystemen COLLISION PREVENTION ASSIST, spoorassistent, dodehoekassistent en PRE-SAFE zijn eveneens inbegrepen.
 
 

V 200 CDI -100 kW/136 pk (CO2: 159 g/km):                                    € 56.670

V 220 CDI -120 kW/163 pk (CO2: 149 g/km):                                    € 55.960

V 250 BlueTEC - 140 kW/190 pk (CO2: 157 g/km):                          € 62.415

V 250 BlueTEC Edition 1 - 140 kW/190 pk (CO2: 157 g/km)          € 83.995

De V-Klasse innovaties op een rij

Design en uitvoering

  • Typisch Mercedes-Benz design van in- en exterieur

  • Leder-look dashboard met duidelijk zichtbare stiksels

  • Ambiente verlichting in het interieur

  • 19-inch two-tone lichtmetalen velgen

  • Burmester® surround sound system met 15 speakers + bas reflex box

     

Infotainment

  • Audio 20 CD met touchpad, 7-inch centraal display, Bluetooth®, USB, AUX-in en SD interface

  • Nieuwste generatie COMAND Online met touchpad, DVD-speler, 8,4-inch display, navigatie met real-time verkeersinformatie.

     

Comfort

  • Efficiënte viercilinder diesel met variabele turbogeometrie beperkt brandstofverbruik t.o.v. voorganger met meer dan 2,0 l/100 km. Topmodel V 250 BlueTEC met 140 kW/190 pk even krachtig als zescilinder voorganger en toch 28% zuiniger

  • 7G-TRONIC PLUS automatische transmissie met schakelpaddles aan het stuur, cruise control en ECO start/stop functie.

  • AGILITY CONTROL onderstel met selectief dempingssysteem

  • Elektrische parkeerrem

     

Zitcomfort

  • Actieve stoelventilatie voor bestuurder en passagier

  • EASY-ENTRY systeem voor tweede en derde zitrij

     

Praktisch

  • Standaard bandenspanningscontrolesysteem

  • Separaat te openen achterruit

  • EASY-PACK achterklep: elektrisch openen/sluiten via afstandsbediening

  • ‘Organiser’ voor naar wens indelen van de bagageruimte

     

Assistentiesystemen

  • Actieve parkeerassistent: ‘ziet’ vrije parkeerplaatsen (parallel aan en haaks op de rijrichting) en kan automatisch in-/uitparkeren.

  • 360-graden camera: laat de auto in vogelperspectief zien en geeft zo een goed beeld rondom bij parkeren en manoeuvreren.

  • DISTRONIC PLUS: radargestuurde cruise control die automatisch afstand houdt tot voorligger. Inclusief COLLISION PREVENTION ASSIST dat bij snelheden tussen 0-200 km/h akoestisch en visueel waarschuwt voor een dreigende aanrijding. Kan indien nodig ook een autonome remactie uitvoeren, zelfs tot stilstand.

  • LED Intelligent Light System: actieve lichtfuncties zoals bochtenverlichting en dynamische lichtbundelverstelling op B- en snelwegen. Automatische grootlichtassistent en automatische uitlichting van het gebied rond de auto na verwijderen sleutel (coming home functie).

  • Spoorassistent: waarschuwt met trillingen in het stuur bij het onbedoeld overschrijden van wegmarkeringen (60-200 km/h).

  • Verkeersbordenassistent: ‘ziet’ snelheidsaanduidingen, inhaalverboden. Waarschuwt tevens voor spookrijden.

  • Zijwindassistent: houdt de V-Klasse door subtiele remingrepen stabiel bij sterke zijwind (bij snelheden vanaf 80 km/h).

  • ATTENTION ASSIST: kan op basis van vele parameters constateren of de bestuurder moe/afgeleid is en waarschuwt dan.

  • COLLISION PREVENTION ASSIST: radargestuurd waarschuwingssysteem met remassistent vermindert risico op kop-staart botsingen.

  • PRE-SAFE®: preventieve maatregelen bij potentieel gevaarlijke situaties zoals aanspannen gordels, sluiten van ramen en in de juiste positie brengen van de bestuurdersstoel.